Dopravní podnik chystá nový elektronický odbavovací systém, cestujícím zjednoduší platbu jízdného
Ilustrační foto, zdroj: město Most
Most

Most – Počátkem srpna byla dle zákona o zadávání veřejných zakázek zveřejněna veřejná zakázka na realizaci nového elektronického odbavovacího systému. Předmětem zakázky je dodávka a montáž elektronického odbavovacího systému, který umožní plnou integraci do Dopravy Ústeckého kraje (DÚK).

„Nový systém umožní cestujícím odbavování bezkontaktními čipovými kartami DÚK a platebního kartami. Integrace do systému DÚK nabídne rychlejší a komfortnější cestování v rámci celého kraje. Předmětem veřejné zakázky je hardware i software vybavení,“ řekl ředitel DOPRAVNÍHO PODNIKU měst Mostu a Litvínova, a.s., Daniel Dunovský.

Nový systém značně zjednoduší platební styk při nákupu jízdních dokladů (nákup platební kartou). „Nově bude zřízen na webu dopravního podniku e-shop pro dobíjení elektronické peněženky i časového jízdního na čipové karty. I přesto, že cílem projektu je zvýšení podílu bezhotovostních plateb, platby hotovostí zůstanou zachovány – ve vozech budou instalovány samoobslužné kasičky pro platbu v hotovosti," doplnil Dunovský.

Implementace celého systému včetně zkušebního provozu by měla po podpisu smlouvy trvat cca 18 měsíců. V tuto chvíli dopravní podnik zodpovídá dotazy účastníků řízení. Lhůta pro podání nabídek je v tuto chvíli stanovena do 09. 09. 2022. Dopravní podnik dále plánuje podat žádost o dotaci na pořízení odbavovacího systému do Integrovaného regionálního operačního programu (předpoklad cca ½ roku 2023).

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru