VIDEO: Zfetovaný řidič zběsile ujížděl policistům! Ohrozil ženu s kočárkem a v Německu boural, zastavila ho až namířená zbraň
Reprofoto video: Policie ČR
Most

Ústecký kraj - V pátek 16. září 2022 v dopoledních hodinách si motorizovaná hlídka policistů z Oddělení hlídkové služby Děčín, pracoviště Rumburk všimla poblíž čerpací stanice v Rumburku vozidla, o kterém policisté na základě místní a osobní znalosti věděli, že jej pravděpodobně řídí osoba s několika platnými zákazy řízení.

Z těchto důvodů se policejní hlídka rozhodla vozidlo zastavit a zkontrolovat. Policisté vyjeli za vozidlem a na ulici Pražská řidiče tohoto vozidla vyzvali k zastavení za pomoci zvukového a světelného signalizačního zařízení s rozsvíceným nápisem ,,STOP POLICIE“.

Řidič vozidla tuto výzvu k zastavení nerespektoval a začal policejní hlídce ujíždět. Policisté začali řidiče pronásledovat a okamžitě o tom vyrozuměli operačního důstojníka. Řidič se řítil vysokou rychlostí a nereagoval ani na zvukové, ani na světelné signalizační zařízení vyzývající ho k zastavení. Nerespektoval dopravní značení ani předpisy. S autem jel agresivní a neohleduplnou jízdou, projel křižovatkou, aniž by dal přednost v jízdě a dokonce ohrozil svou jízdou ženu vedoucí dětský kočárek.

https://www.youtube.com/watch?v=DWcn8Q1TXwE

Ve své zběsilé jízdě ujíždějící řidič pokračoval ulicemi Rumburku a mířil směrem k hraničnímu přechodu do SRN. Policisté ujíždějícímu řidiči byli po celou dobu v patách a vozidlo pronásledovali přes státní hranice až do německé příhraniční obce Seifhenersdorf. V německé obci řidič pronásledovaného vozidla nedal na křižovatce přednost jinému projíždějícímu vozidlu a následně došlo k jejich střetu. Ani to ho však nezastavilo a pokračoval ve své jízdě, tentokrát zpět přes státní hranice do České republiky směrem na obec Varnsdorf. Policisté stále pronásledovali ujíždějící vozidlo přes Varnsdorf, ale jeho řidič s ním ujížděl dál ve směru k obci Studánka.

Policisté byli po celou dobu ve spojení s operačním střediskem a tak u obce Studánka již byla připravena další motorizovaná policejní hlídka z Obvodního oddělení Krásná Lípa, která provedla před obcí na silnici zátaras služebním vozidlem. Řidič ujíždějícího vozidla se snažil zátaras objet. Krásnolipští policisté použili zákonné výzvy a rozhodli, že použijí donucovací prostředek hrozby namířenou střelnou zbraní. Až teprve to donutilo řidiče vozidla zastavit. Policisté mu za použití donucovacích prostředků přiložili služební pouta a zadrželi ho. Muž se po zákonné výzvě podrobil orientačním testům na přítomnost alkoholu v dechu a na návykové látky. Provedená orientační dechová zkouška na alkohol byla negativní, avšak test na drogy měl pozitivní výsledek na amfetamin/metamfetamin. Policisté lustrací zjistili, že muž nevlastní řidičské oprávnění a navíc má vysloveny tři platné zákazy řízení motorových vozidel, nejdelší z nich až do srpna 2024. Po provedení všech potřebných úkonů jej policisté následně umístili do policejní cely.

"V odpoledních hodinách téhož dne varnsdorfští policisté podezřelému 48letému muži sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě uznání viny u soudu mu za tento přečin hrozí trest odnětí svobody až na dva roky," uvedla policejní mluvčí Eliška Kubíčková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru