Čaroděj sliboval v Ústeckém kraji magické rituály, ženu připravil o milion a půl!
Ilustrační foto
Most

Ústecko - Policisté z ústecké hospodářské kriminálky tentokrát čelili silnému protivníkovi, když proti nim stál věštec s magickými schopnostmi.

V akci s krycím názvem "Černokněžník" zadrželi v minulém týdnu jednatřicetiletého muže, který prostřednictvím internetu, pod nejrůznějšími profily "Kartářka věštica Verunka" a "Gabriel ezoterik Čaroděj", nabízel ezoterické služby, magické rituály a věštění budoucnosti. Tímto způsobem od jedné poškozené ženy z Ústecka vylákal částku ve výši 1 486 200,-Kč. K tomuto mu pouze stačil příslib magických rituálů a materiálu k nim určených.

K překvapení kriminalistů si však jejich příchod nevyvěštil a při zadržení byl viditelně zaskočen. Při následném výslechu připustil, že žádný materiál nenakoupil a téměř veškeré prostředky užil k financování své hráčské vášně. Minulý týden si tento 31letý muž převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro zločin podvodu, přičemž v případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v délce 2-8 let.

"Kriminalisté apelují na všechny, nejenom ženy, ale i muže, aby zvážili důvěryhodnost podobných služeb. Zároveň žádají případně další poškozené, kteří naletěli tomuto "čarodějovi", aby se přihlásili policistům na lince 158 nebo na nejbližší policejní služebně," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru