97 policistů zastavilo v kraji pět set aut. Řidiči vyrazili bez pásů, pod drogami a často drželi telefon
Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj - Celkem 97 policistů se na území Ústeckého kraje zapojilo od 26. do 28. září do celorepublikové dopravně bezpečnostní akce. Zastaveno a kontrolováno bylo téměř pět stovek vozidel a zjištěných dopravních přestupků bylo u 326 z nich.

Na místě bylo blokovou pokutou vyřízeno celkem 300 přestupků a zbylé prohřešky byly oznámeny na příslušný správní orgán k dalšímu projednání. Dohromady na blokových pokutách zaplatili neukáznění řidiči a spolupasažéři částku ve výši 227 100 korun.

"Nejčastějším prohřeškem bylo překročení nejvyšší povolené rychlosti a to celkem ve 212 případech. U více než dvaceti osob bylo zjištěno, že nejsou během jízdy připoutáni bezpečnostním pásem a stejný počet řidičů vyrazilo na silnice, ačkoliv vozidlo nesplňovalo technický stav. Jedna osoba byla posilněna alkoholem a u čtyřech řidičů byla zjištěna přítomnost návykových látek v těle. Dalšími častými prohřešky bylo držení telefonu za jízdy, jízda po dálnici bez platné dálniční známky nebo nepředložení dokladu o pojištění odpovědnosti," uvedla mluvčí policistů Pavla Mašínová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru