VIDEO: Místní drogová scéna dostala tvrdou ránu! Zásahovka si došlápla na dva dealery z Mostu
Reprofoto video: Policie ČR
Most

Ústecký kraj - Mostecký Toxi tým kriminalistů zasadil další ránu místní drogové scéně. DAMAŠEK, tak se jmenovala rozpracovaná realizace, na které policisté pracovali několik měsíců. Výsledkem bylo zadržení a obvinění dvou Mostečanů ve věku 34 a 45 let ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Kriminalisté pečlivě vyhodnocovali informace ze získaných poznatků a shromažďovali důkazní materiál. O stíhaných věděli, že prodávají zakázané látky na území města Mostu už delší dobu. Zjistili také, že dvojice si má obstarat novou várku pervitinu určenou k další distribuci. K nákupu drogy mělo dojít v sousedním okrese na Teplicku.

https://www.youtube.com/watch?v=KLuL1BghWwE

První prosincový čtvrtek spadla klec. Po úspěšném obchodu policisté ze Zásahové jednotky Ústeckého kraje zadrželi v Bílině staršího z dvojice ve vozidle značky Škoda. Odhalili, že převáží minimálně 56 gramů pervitinu v gumové rukavici. Překvapení čekalo ovšem i na druhého překupníka. Toho zadrželi členové elitního útvaru v Ústí nad Labem krátce po poledni. I ten převážel vozidlem BMW ve stejném obalu více než 50 gramů metamfetaminu. Přestože policistům tvrdil, že mu drogu musel někdo podstrčit, spolu s druhým zadrženým putovali do cely. Oba automobily kriminalisté zajistili.

"Na základě příkazu provedli ochránci zákona u obviněných domovní prohlídky. U mladšího z dvojice našli doma více než 100 gramů marihuany, která byla určena také k další distribuci. Vyšetřovatelé odhadují, že toto množství zajištěného pervitinu, by mělo v podsvětí cenu přesahující 120 tisíc korun. Budou-li Mostečané před soudem uznáni vinnými, mohou se do vězení podívat až na pět let," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru