Zaměstnanec drah měl polít koleje na Moldavu kluzkou tekutinou. Mstil se kvůli změně dopravce
Na Moldavu jezdí nový dopravce. Ilustrační foto: RC
Most

Most, Hrob - Za ohrožení provozu na železnici padlo obvinění. Důvodem skutku měla být změna dopravce na trati z Mostu na Moldavu.

Dne 11. prosince loňského roku bylo na policii oznámeno, že na jednokolejné železniční trati Most - Moldava došlo u obce Hrob na úseku 50 až 80 metrů k potřísnění obou kolejnic tekutinou olejové konzistence. Tím někdo způsobil obecné nebezpečí, jelikož v místě projela vlaková souprava s cestujícími, kterou nemohl strojvedoucí ubrzdit a tím mohlo dojít k jejímu vykolejení.

"V souvislosti s tímto případem bylo sděleno v uplynulých dnech teplickými kriminalisty obvinění ze zločinu obecné ohrožení muži z Lounska, zaměstnanci drah. Důvodem činu měla být nespokojenost s výměnou dopravce na této konkrétní trati. V současné fázi vyšetřování nebudou kriminalisté k tomuto skutku poskytovat další informace," uvedla mluvčí policistů Ilona Gazdošová.

Ve věci dalších událostí, kdy byly na stejnou trať umístěny kameny, probíhá nadále prověřování, dodala tisková mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru