Most chce prodloužit autobusovou linku ve Vtelně, část lidí je proti
Touto ulicí by měl projíždět autobus MHD na prodloužené lince. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Asi pět desítek zhruba tisícového Vtelna podepsalo petici, ve které se staví proti zamýšlenému prodloužení linky MHD č. 25 v Mostecké ulici v této okrajové městské části.

Peticí se zabývali mostečtí radní, kteří ji vzali na vědomí. "Město Most otázku rozšíření MHD ve Vtelně mnohokrát pečlivě zvažovalo a byly vzaty v úvahu i vyslovené názory občanů z širší oblasti Vtelna, nejen z ulice Mostecká. Snahou města nadále zůstává, aby rozšíření MHD ve Vtelně ulicí Mostecká bylo realizováno v nejkratším možném termínu," uvedl mluvčí Mostu Petr Baraňák.

Autobus by místo na návsi končil na konci Mostecké ulice, kde by se pro něj udělalo obratiště. Jiná trasa není možná. Okrajovou silnicí podle Vtelna by sice velký vůz projel, na konci by se ale nedostal přes ostrou zatáčku. Stavební práce kvůli terénu by byly příliš náročné. Delší cesta by podle primátora Jana Paparegy také znamenala tisíce až desetitisíce najetých kilometrů ročně navíc.

2503vtelno

Ulice ve Vtelně, kde je v plánu prodloužit linku č. 25. Foto: Oldřich Hájek

Co lidem z Mostecké ulice vadí? V případě, že by ulicí projížděl autobus, nemohli by zřejmě na silnici dál parkovat své automobily. Redakce v pátek silnici projela a v silnici našla jediné auto, parkující částečně na chodníku, a jedno parkující na silnici v protisměru. U drtivé většiny domů jsou příjezdové cesty, kde by vozidla stát mohla. Na komunikaci nyní stojí také kontejnery. I ty by musely pravděpodobně zmizet.

Plán na prodloužení autobusové linky vychází z toho, že na okraji Vtelna vznikla vilová čtvrť. Autobus by tak sloužil například pro školáky, kteří by nemuseli po silnici chodit na současnou konečnou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru