Autodrom slibuje, že dodrží všechny závazky. Bude vědomě porušovat městskou vyhlášku?
Největší hluk na autodromu dělají podle města motocykly. Ilustrační foto
Most

Most - Mostečtí radní schválili místnímu autodromu pořádání šesti akcí, které by se jinak nemohly konat kvůli platné protihlukové vyhlášce. Autodrom s výběrem akcí nesouhlasí, navíc považuje obecně závaznou vyhlášku o regulaci hlučných činností za nezákonnou.

Ve zkratce: Vyhláška má za cíl regulovat provoz autodromu do 18. hodiny, například ale v neděli se smí jezdit jen do 12. hodiny. Má to pomoci lidem v Souši, aby nebyli rušeni nepřiměřeným hlukem ze soukromého závodiště. Mezi schválenými akcemi, které se mají konat mimo povolené hodiny, jsou například dva závody Carbonia Cupu, historické závody, mistrovství ČR minibiků či největší závod sezony, Czech Truck Prix.

"Nevíme, zda se k žádosti radní ještě vrátí a budou posuzovat udělení výjimky i pro další akce, či zda je jejich rozhodnutí definitivní. Pokud povolili výjimku skutečně jen pro šest akcí, pak nechápeme, podle jakého klíče rozhodovali. Pro nás je totiž jejich volba více než nejasná," uvedl mluvčí autodromu Jan Foukal. Majitelé okruhu by si přáli povolení pro více akcí, dohromady žádali o šestnáct. Jedna z nich se měla konat v povolenou dobu, radní proto rozhodovali o 15 závodech. 

Podle vyjádření radnice se upřednostňovaly velké akce vzhledem k návštěvnosti, a také ty, které nenadělají tolik hluku. Ze slov vedení města vyplývá, že automobily nejsou svým hlukem tolik obtěžující jako ječící motocykly. Autodrom do médií napsal, že vyhláška je podle něj nezákonná. Případné spory se mohou protáhnout klidně na roky.

Zaplatí autodrom raději pokuty a bude porušovat vyhlášku?

Autodrom rovněž znovu zopakoval: "Své partnery, klienty a zákazníky zároveň ubezpečujeme, že všem svým smluvně uzavřeným závazkům v této sezoně dostojíme." Bude to znamenat vědomé porušování platné vyhlášky? V tom případě může autodrom dostat až dvousettisícovou pokutu. Je otázkou, zda raději zaplatí či se bude soudit, neboť na pořádání akcí během nedělí a po 18. hodině vydělá více. Může ale v takovém případě také riskovat dobrou pověst a to, že se od něj odvrátí tradiční sponzoři motorismu, kteří nebudou chtít být spojování s problémovým okruhem.

Rada města Mostu schválila na základě žádosti Autodromu Most výjimky z platnosti obecně závazné vyhlášky pro tyto akce:

1. Carbonia Cup, 9. 4. 2017, 9-18 hodin
2. The Most Historic Grand Prix, 12. – 14. 5. 2017, 9-19 hodin
3. MČR a MSR motocyklů, 14. – 16. 7. 2017, 9-18 hodin
4. MČR minibike, 21. – 23. 7. 2017, 9-18 hodin
5. Czech Truck Prix, 1. – 3. 9. 2017, 9-20 hodin
6. Carbonia Cup, 5.10. 2017, bez bližších specifikací

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru