Šest milionů ročně rozdělí mezi studenty a školy nová Nadace Unipetrol
Unipetrol hodlá investovat nejen do výroby, ale také do podpory vzdělávání a školství. Foto: Unipetrol
Most

Mostecko - Minimálně šest milionů korun rozdělí mezi středoškolské a vysokoškolské studenty nově vzniklá Nadace Unipetrol. Za jejím vznikem stojí největší česká petrochemická skupina Unipetrol. Ta bude také největším podporovatelem nadace.

Svůj účel, podporovat studenty přírodních a technických oborů a popularizovat přírodní vědy, bude nadace naplňovat jak v oblasti stipendijních programů a placených stáží pro studenty, tak v oblasti grantových programů určených pro střední školy. Do stipendijního programu se studenti mohou hlásit již nyní. Uzávěrka přihlášek je stanovena na konec června.

„Otevíráme příležitost ke vzdělání co nejširšímu počtu studentů, nezávisle na původu či sociálním zázemí. Zcela konkrétní formou a reálnou sumou ve výši šest milionů korun ročně,“ řekl Andrzej Modrzejewski, generální ředitel skupiny Unipetrol, a dodal: „Zřízení nadace je dalším vkladem do budoucnosti chemického průmyslu, vědy a výzkumu. Současně povede k popularizaci a rozvoji přírodních a technických oborů u nastupující generace.“

Své cíle bude nadace realizovat prostřednictvím stipendijního programu pro středoškolské a univerzitní studenty a grantového programu na podporu středních škol.

Stipendijní program: tři miliony korun pro studenty

Stipendijní program je určen pro univerzitní a středoškolské studenty přírodních a technických věd, jejichž finanční situace jim neumožňuje naplno rozvinout svůj talent. Vedle nadprůměrných studijních výsledků bude správní rada hodnotit i současné aktivity studentů a jejich plán na budoucí rozvoj. Stipendijní program se otevírá 1. dubna 2017. Uzávěrka pro zasílání žádostí o udělení stipendia je pro letošní rok stanovena na 30. června 2017. Během srpna a září dojde k vyhlášení výsledků a k realizaci podpory.

Grantový program: tři miliony korun pro střední školy

Finance jsou určeny na podporu technického vybavení škol a na realizaci projektů vedených studenty v rámci kroužků a seminářů. Grantové řízení bude otevřeno v září souběžně se zahájením nového školního roku. Uzávěrka přihlášek je naplánována na prosinec, k vyplacení podpory dojde v březnu 2018.

Předsedou správní rady Nadace Unipetrol je Andrzej Modrzejewski, generální ředitel skupiny Unipetrol. Dalšími členy správní rady jsou Karel Melzoch, rektor Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, a Tomáš Herink, člen představenstva skupiny Unipetrol zodpovědný za výzkum a vývoj. Koordinátorkou nadace je Jana Šormová. Více informací o poslání Nadace Unipetrol a jednotlivých programech je k dispozici na internetových stránkách www.nadaceunipetrol.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru