VIDEO: Psí záchranáři létají nad Mosteckem ve vrtulníku
Kynologové používali k přepravě vrtulník. Foto: Michal Hrdlička
Most

Mostecko – Od čtvrtka do neděle probíhá na Mostecku cvičení záchranářů – kynologů. Cvičí vyhledávání zavalených osob v sutinách i přesuny se svými zvířaty vrtulníkem.

Hlavním cílem tohoto cvičení je zaměření se na pohyb psovoda se psem na místě zásahu v sutinách v rámci mezinárodní záchranné operace, na kterou mohou být psovodi kdykoliv vysláni.

Pátrání po zavalených osobách v rozvalinách proběhlo na několika místech a přesun do nepřístupného terénu ze základny probíhal za pomocí vrtulníku Bell 412.

Z paluby vrtulníku si vyzkoušelo i několik psovodů se psem nasazení do terénu za pomocí lezecké techniky a tzv. jeřábu.

Instrukčně metodické zaměstnání držitelů kynologických atestů zařazených na seznam pro mezinárodní záchranné operace organizovalo Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR.

Video

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru