Duben se rozloučí slunečními paprsky i příjemnými teplotami
Jak bude o víkendu? Ilustrační foto
Most

Mostecko - Je před námi posledních 48 hodin dubna, jinak řečeno závěrečných 2 880 minut meteorologického jara 2017. Byť bude duben jako celek z obecného úhlu pohledu méně vydařený (mraků hodně, slunce tedy málo, tepla poskrovnu, i ten sníh by byl...), jedno se mu nezapře - postaral se o prozatímně nejvyšší teplotu tohoto roku, a to jak ve smyslu mosteckém, tak i celorepublikovém.

Pakliže vám paměť šlape dobře, určitě Vám připomene pondělí 10. 4. 2017 a jeho 26 °C. Duben na sklonku svého života sice teploty okolo 25 °C rozhodně nenabídne, nicméně k nějakému tomu zlepšení „zdravotního stavu“ před následnou smrtí přeci jen dojde.

V období od 29. 4. 2017 0:00 do 30. 4. 2017 23:59:59 bude počasí na Mostecku ovlivňovat zbrklá oblast vysokého tlaku vzduchu. Výrazem zbrklá je myšleno to, že se ve středoevropském vzdušném prostoru neusadí, spíše jím jen prolétne. Nástup ideálního jarního počasí (tj. slunečno a přes 20 °C) tím pádem určitě očekávat nelze. Na druhou stranu by mohlo být mnohem hůře. Takže jak zhruba bude vypadat to naše víkendové počasí?

Sobota 29. 4. 2017

Již v průběhu pátečně-sobotní noci by mělo od západu dojít k rychlému ubývání oblačnosti, hned sobotní jitro by nám tedy mělo naservírovat jasnou až skoro jasnou oblohu. Ta by měla vydržet někdy do pozdního dopoledne, později to vypadá na polojasno až oblačno s tím, že k večeru/večer by se oblaka opět měla vytrácet. Prostě taková ta klasika - zpočátku pěkně, pak se to nahoře začne honit a následně opět pohoda. Srážková činnost by deprese způsobovat neměla, jelikož budou hrozit pouze přeháňky, navíc „pouze“ někdy mezi 11. až 17. hodinou. Plus mínus. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 12 až 14 °C, ráno teploty kolem 2 až 6 °C.

Neděle 30. 4. 2017

Škoda, že v závěru tohoto týdne nebude startovat květen, čímž by se konal 1. máj - lásky čas. Nedělní počasí by totiž vyznávání lásky na čerstvém vzduchu (ano, s ohledem na naši chemičku je čerstvost vzduchu poněkud diskutabilním pojmem) vskutku přát mělo - vypadá to, že po dobu všech 24 hodin nás bude provázet jasná až skoro jasná obloha. Z toho tím pádem vyplývá, že deštníky a spol. zřejmě potřeba nebudou. Zato sluneční brýle nejspíše ano. Nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo příjemných 13 až 15 °C, ráno teploty kolem 0 až 4 °C.

Co se svátečního pondělí 1. 5. 2017 týče: Prozatím se zdá, že se k nám někdy odpoledne z Německa (jako obvykle) přižene paní fronta, nedělním dnem nastolené slunné počasí tak zjevně nebude mít dlouhého trvání. Nicméně ráno a zpočátku asi i dopoledne by ještě mohlo být pěkně, pakliže tedy toužíte po polibcích pod kvetoucí vegetací, raději si přivstaňte. Poté už by se počasí zase mělo po..., nemluvě o tom, že na 99 % zaprší. Tož asi tak. Prvomájové nejvyšší odpolední teploty by se měly pohybovat okolo 15 až 17 °C, ráno se připravte na teploty kolem 3 až 7 °C.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru