OBRAZEM: Jako z hororu! Obří pavučiny se objevily v mosteckých ulicích
Pavučina u nákupního centra nad Obi v Mostě. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Masivní pavučiny se objevily minimálně na dvou místech v Mostě. Pokrývají keře u nákupního centra u Obi a před restaurací Mamut. Co je způsobuje?

Mostecký blog, který na pavučinu u mamuta poukázal jako první, nesprávně pavučiny interpretoval jako pocházející od pavouka. Jsou přitom dílem housenek motýla předivky zhoubné. Právě jeho larvy by našly uplatnění při výrobě hororových kulis. Vytvářejí totiž husté sítě pavučin.

Larvy předivky zhoubné spřádají na zeleni, kde se usadily, sítě. V těch se poté hromadně zakuklují. Dospělí jedinci se líhnou začátkem léta, samice kladou vajíčka na podzim. Dokáží napadnout keř i strom.

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru