MOSTECKÉ PARKY: Znáte ten u dopravního podniku? Narazíte tam na hrající si děti i bezdomovce
Park u dopravního podniku. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Jak vypadají v současné době všechny mostecké parky? Redakce e-mostecko.cz se to rozhodla zmapovat a postupně vám všechny představíme a přineseme z nich fotoreportáž. V této se podíváme do méně známého a pro rekreaci již téměř nevyužívaného parku u dopravního podniku.

Park u dopravního podniku v Družstevní ulici najdete hned naproti točně tramvají, za benzinkou a stanicí technické kontroly. Pamětníci si tam možná vzpomenou na malou kašnu, která však docela brzy přestala fungovat a byla zavezena hlínou. Dneska najdete na této západní části parku malý odpočinkový kout s lavičkami, odkvétajícími pampeliškami a růžovým záhonem.

Na opačné východní straně, blíže ke garážím, najdete dětské hřiště. To je v tuto dobu zřejmě nejvíce využívaná část parku. Na dohled od hrajících si dětí můžete narazit v centrální části odpočinkové zóny na bezdomovce dolující z kabelů kousky kovu. Občas tu po sobě nechají rozebraný elektromotor, krabičku cigaret a další nepořádek. Travnaté plochy v parku jsou udržované, díky vzrostlé zeleni zde panuje klid, i když mezi zpěvem ptáků sem doléhá trochu hluk z dopravy na rušné třídě Budovatelů.

Již jsme psali

Nejvyššími stromy jsou zde topoly černé, i když jejich alej je už neúplná. V parku také naleznete pískovcovou sochu pocházející z místních tradičních sochařských sympozií u děkanského kostela. Spíš než zamýšlený cíl víkendové procházky je v současnosti park průchozím místem od tramvajových zastávek na sídliště Výsluní.

360° foto

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru