Odměny ve Věznici Bělušice: Za práci mají odsouzení návštěvy v hezčím prostředí
Místnost pro návštěvy bez zrakové a sluchové kontroly. Foto: VS ČR
Most

Bělušice - Odsouzení ve věznici v Bělušicích na Mostecku si vybudovali nové prostory, kde se mohou setkávat se svými blízkými.

Dva měsíce pracovalo několik pracovně zařazených odsouzených ve svém volném čase na opravě části interiéru bývalého vepřína, aby se zde mohli scházet se svými blízkými. Prostory se nacházejí v okrasné zahradě mimo střežený prostor věznice, kde o víkendech probíhají tzv. Návštěvy trochu jinak. Díky novým místnostem lze tento typ návštěv realizovat i za nepříznivého počasí. Mimo víkendové dny jsou tyto prostory využívány k terapeutickým činnostem.

Dobrou práci odvedli odsouzení i na nové místnosti pro návštěvy bez zrakové a sluchové kontroly, která je umístěna v jednom z objektů uvnitř věznice. Ta původní již nevyhovovala dnešním standardům. Nynější vybavení lépe evokuje domácí atmosféru, což bylo také záměrem akce, aby možnost takových návštěv působila na odsouzené motivačně.

V současné době mají tedy odsouzení ve Věznici Bělušice možnost čtyř typů návštěv. Dva výše uvedené typy mohou být jistou odměnou za práci odsouzených pracovně zařazených nebo za velmi kladný přístup odsouzeného k naplňování účelu výkonu trestu odnětí svobody. Standardní návštěvy probíhají v návštěvní místnosti společně s dalšími návštěvníky, a pokud hrozí bezpečnostní riziko, má odsouzený bezkontaktní návštěvu, kdy mezi ním a návštěvou je přepážka. Dle zákona o výkonu trestu může odsouzený přijímat návštěvy blízkých osob na dobu 3 hodin během jednoho kalendářního měsíce.

(JaP)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru