Mostecké nesmysly: Romové mají zdarma MHD a koupaliště, od úřadu dostávají ledničky a další
Ilustrační foto
Most

Most - Internetem se šíří podvodná zpráva, takzvaný hoax, který se tváří jako reálný příběh z Mostu. Magistrát upozorňuje: Celý příběh je smyšlený a neslouží ničemu jinému než eskalaci sociálního napětí.

Úřad na svém facebookovém profilu vyzval lidi, aby šířili pravdu a dementovali již několikrát recyklovaný hoax. O co jde? Internetem, především na sociálních sítích, se šíří příběh o tom, jak v Mostě jezdí Romové zdarma městskou hromadnou dopravou, jak mají zdarma vstup na koupaliště, jak jim město kupuje lednice a platí cesty taxíkem.

Jde o záměrně lživou informaci, která se podle magistrátu šíří českým internetem už několik let a už několikrát ji Most vyvracel. V posledních dnech se stejná informace – příběh paní, která není místní, do Mostu přijela a toto všechno na vlastní kůži zažila – začala šířit znovu. A znovu ji někteří lidé věří, někteří možná věřit chtějí.

"Nic z toho ale není pravda! Romové žádné výhody uvedené v hoaxu ve skutečnosti v Mostě nemají! Slevu na jízdném mají, resp. zdarma jezdí autobusem všechny mostecké děti do 15 let a potom důchodci od 65 let, nezohledňují se žádná další kritéria. Taxi také město neproplácí, a to nikomu! Vstupné na koupaliště mají zdarma pouze zaměstnanci technických služeb. A samozřejmě město nikomu nekupuje ani lednice ani žádné jiné zboží," uvádí Alena Sedláčková z oddělení kanceláře primátora a tajemníka v Mosteckých listech.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru