Nabídl pomoc při opravách domu a dostal 10 tisíc zálohu, pak už se nevrátil
Ilustrační foto
Most

Most - Podvodník připravil dvě ženy o několik tisíc korun. V obci u Mostu muž u jednoho domu zazvonil a majitelky se ptal, zda nepotřebuje opravit omítku. Postarší žena sdělila, že spíš potřebují plot a branku.

"Neznámý ji požádal o zálohu 10 000 korun na materiál, prý ho přiveze týž den. Žena se ho nedočkala a došlo jí, že byla podvedena. O pár dnů později se muž na mosteckých Zahražanech procházel ulicí mezi rodinnými domky a oslovil seniorku, která pracovala na zahrádce. Zeptal se, zda něco nepotřebují na domě a dostal nabídku na položení zámecké dlažby u domu. Opět požádal o zálohu na materiál a obdržel tři tisíce korun. Slíbil, že materiál doručí stejný den," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Dlažbu nepřivezl, zato přišel znovu o pár hodin později a chtěl další peníze na nářadí. Na místo se pak už nevrátil, policie totožnost muže, který se představil smyšleným jménem, odhalila díky místní a osobní znalosti.

"Vyšetřovatel 46letého muže z Mostu obvinil z přečinu podvodu. Obviněný utržené peníze utratil pro svoji potřebu. Je stíhán na svobodě a hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody," dodala mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru