Městská policie v Mostě má za sebou další úspěšný rok, město chválí její práci
Ilustrační foto: Michal Hrdlička
Most

Most - Další úspěšný rok má za sebou Městská policie Most. Vyplývá to z její výroční zprávy, která mapuje činnost strážníků v roce 2016. Velmi významné jsou už několik let její preventivní programy, svou roli sehrává i na poli udržování veřejného pořádku. Při řešení závažnější trestné činnosti pak úzce spolupracuje s Policií ČR.

Loni měla městská policie celkem 143 zaměstnanců, z nichž 95 tvořili strážníci, 24 civilní zaměstnanci, 22 školní dohledová služba a dvě pracovnice zajišťující úklid. Hlavní sídlo strážníků je sice v ulici Vladimíra Majakovského, ale v případě nutnosti je Mostečané najdou i ve speciálních služebnách v ulicích Pionýrů, Františka Halase, 1. Máje, Františka Malíka a Okružní, v místní nemocnici, v budově magistrátu a v zimním stadionu.

Při monitorování situace ve městě slouží nejen automobily a motocykly, ale také více než sto kamer, z nichž 31 je umístěno v okolních obcích. Během roku 2016 strážníci řešili například 16 321 dopravních přestupků, 5 232 přestupků proti veřejnému pořádku nebo 1 206 rušení nočního klidu.

Významnou náplní práce strážníků pak byly stejně jako v předchozích letech preventivní programy, které zahrnovaly Psí školu Punťa, kurzy sebeobrany, školní dohledovou službu, výlety a tábory pro děti, pořádání Dne pro celou rodinu na Matyldě, projekt Bezpečně krok za krokem s hendikepem, přednášky pro seniory, aktivaci osobních alarmů a instalaci bezpečnostních řetízků, nebo asistenty prevence kriminality. Významná část preventivních programů se pak soustředila do Informačního centra městské policie, které sídlí v pasáži u budovy magistrátu, kde byly pořádány zejména besedy pro seniory.

„Pokud budeme vycházet z čísel, tak rok 2016 můžeme hodnotit jako úspěšný, dokonce ještě úspěšnější, než byl rok 2015. Opět došlo k poklesu kriminality i přestupků, třebaže Most patří z tohoto hlediska v rámci České republiky k těm horším lokalitám. Více než v minulosti se zaměřujeme na vyloučené lokality, zejména na stovky, kde jsme ve spolupráci s dalšími subjekty provedli úspěšné sčítání a v řadě případů odhalili protiprávní jednání. Významnou funkci v této souvislosti plní i asistenti prevence kriminality. Doufáme, že nastoupený pozitivní trend bude pokračovat i v následujících letech, k čemuž by mělo přispět navýšení počtu strážníků i asistentů prevence kriminality,“ uvedl pro Mostecké listy ředitel městské policie Jaroslav Hrvol.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru