OBRAZEM: Velký lanový park a rozhledna na Šibeníku. Jak se vám líbí?
Zdroj: Město Most / Unipark
Most

Most – Objevování, výzva, adrenalin i odpočinek. Tohle má nabídnout nová mostecká atrakce. 3D bludiště s vyhlídkovou věží a dětským hřištěm by mohlo vyrůst zhruba uprostřed lesoparku Šibeník v Mostě. Magistrát ukázal studii, kterou pro něj zpracovala firma Unipark.

Lokalita se nachází nedaleko vrcholu parku, v méně zarostlém terénu. 3D bludiště je naprosto originální, nabízí se srovnání s podobným projektem v Oseku. Mostecké má být ale podle návrhu větší. Nepovede také mezi stromy, ty nejsou na Šibeníku tolik vzrostlé. Řešením je proto umístit lávky na kůly. Lávky jsou dle studie ve třech úrovních, dominantou potom je vyhlídková věž čnící nad zeleň. Jednotlivé cesty jsou jištěné sítěmi, a tak se na něj dostanou děti už od tří let. Ty menší předškolní potom v doprovodu dospěláků.

Sloupů s lávkami má být čtrnáct s výškou až třináct metrů, na začátku se počítá se schodištěm a vrátnicí, kde bude možný prodej vstupenek.

Věž má být zhruba pětadvacetimetrová stylizovaná do podoby bludiště. Vyhlídky budou možné ve dvou patrech, z nichž jedno je přibližně v polovině. Rozhledna by se zamykala a umožňovala vstup také po průchodu turniketem.

Studie neřeší cenu vstupného ani datum samotné výstavby. S otevřením v letošním roce nelze určitě počítat, reálný je letošní začátek výstavby a dokončení v roce 2018.

V Oseku je vstupné do bludiště víceméně symbolické.

2208sibenik1

2208sibenik2

2208studie

2208sibenik3

2208sibenik4

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru