Mezi Mostem a Litvínovem jezdí tramvaj v barvách Unipetrolu. Připomíná tak podporu rozvoje regionu
Foto: Unipetrol
Most

Most, Litvínov - Společnost Unipetrol je součástí každodenního života v Ústeckém kraji již téměř osmdesát let. Po celou dobu podporuje společenský a komunitní rozvoj celého regionu v oblasti sportu, kultury, sociální péče, vzdělávání a životního prostředí. Svůj vztah k regionu Unipetrol prezentuje v právě probíhající kampani na zelenobílých billboardech i tramvaji, která spojuje Most a Litvínov.

Mezi Mostem a Litvínovem se prohání tramvaj v barvách společnosti Unipetrol. Po celém Ústeckém kraji ji doplnilo čtyřicet venkovních reklam a stejný počet billboardů, které poukazují na dlouhodobou podporu rozvoje regionu. „Tramvaj a reklamy mají lidem připomenout, že Unipetrol není pouze rafinérie. Je součástí života celého regionu, významným zaměstnavatelem i podporovatelem společenského dění na všech úrovních,“ vysvětluje ředitelka marketingu Unipetrolu Aleksandra Skalska, a dodává: „Samotnou tramvaj vyzdobenou našimi barvami budou místní obyvatelé využívat až do srpna roku 2018.“

Unipetrol se každoročně podílí na finanční podpoře měst v kraji. Ročně přerozdělí miliony korun obcím, ve kterých působí. Spolu se svými zaměstnanci navíc pomáhá dětským domovům a neziskovým organizacím v rámci charitativní sbírky Splněná přání. Od jejího počátku už přispěli více než 1,2 milionu korun. V letošním roce darovali v rámci sbírky 396 tisíc korun, které rozdělili mezi čtyři neziskové organizace. Přes 130 tisíc korun letos zaměstnanci darovali například Dětskému domovu Most.

Unipetrol se soustředí také na podporu vzdělávání. Jeho hlavním cílem je popularizovat studium chemie, zlepšit studijní podmínky a zvýšit uplatnění absolventů na trhu práce, což od loňského roku dělá prostřednictvím Nadace Unipetrol. Ta ročně rozdělí mezi studenty vysokých a středních škol nejméně šest milionů. Polovinou peněz podporuje studenty přírodních a technických věd, jejichž finanční situace jim neumožňuje naplno rozvinout svůj talent. Dalšími penězi přispívá na realizaci studentských projektů v rámci seminářů a na technické vybavení škol. V letošním roce například pomohl s rekonstrukcí střední školy EDUCHEM v Meziboří u Litvínova, se kterou dlouhodobě spolupracuje.

Přímo ve výrobním závodu v Záluží u Litvínova fungují Výzkumně vzdělávací centrum UniCRE a Univerzitní centrum VŠCHT Praha – Unipetrol, jež je jedinou pobočkou veřejné univerzity působící v areálu soukromé společnosti. Přímo v areálu chemického závodu tak studuje čtyřicet studentů čtyři vysokoškolské obory. Unipetrol také každoročně podporuje Chemickou olympiádu pro žáky základních a středních škol. Letošní celostátní finále se poprvé konalo v historii soutěže ve výrobním závodě - v chemickém areálu v Záluží u Litvínova.

Unipetrol patří díky 4 500 pracovníkům, z nichž více jak polovina pracuje v Litvínově, mezi největší zaměstnavatele Ústeckého kraje. Firma je spoluvlastníkem místního hokejového klubu HC Verva Litvínov, který podporuje od jeho založení v roce 1945. Klub i díky podpoře Unipetrolu vychoval několik olympijských vítězů a mistrů světa. Stranou nezůstává ani podpora životního prostředí. V tomto roce Unipetrol investoval do ochrany životního prostředí přes miliardu korun. Firma také spolupracuje s Ekologickým centrem Most pro Krušnohoří a pravidelně se podílí na vypouštění ryb do řeky Bíliny, kam bylo vysazeno již desítky tisíc kilogramů.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru