Most, Praha – Třiadvacetiletý Michal z Mostu pracuje jako hasič na pražském letišti. Z práce ho ale vyřadila vzácná choroba - myelodysplastický syndrom. Chorobu mu může definitivně vyléčit transplantace kostní dřeně.

Myelodysplastický syndrom je onemocnění krvetvorby. „Mám nízkou imunitu. Při této práci se můžu dostat do styku s nebezpečnými látkami nebo nemocnými lidmi. Proto jsem na nemocenské,“ říká Michal, který jako hasič pracuje na letišti dva a půl roku.

Pro tuto práci se rozhodl už jako kluk. Jeho tatínek dlouhá léta pracoval jako hasič na mostecké stanici. Jako malého ho nejvíc zajímala jen auta, ale postupem času se nekoukal jen na ně, ale už i na práci samotných hasičů. A tak si vybral střední školu v Chomutově, kde úspěšně složil maturitu v oboru strojník požární techniky. „Práci hasiče miluju. Tato profese je zároveň i koníčkem a nikdy bych ji za nic nevyměnil,“ dodává Michal.

Pokud se v registru dárců kostní dřeně najde vhodný protějšek a transplantace proběhne bez problémů, bude se moci vrátit do běžného života i ke své práci. „Nic jiného mi teď pomoci nemůže,“ svěřil se. Pomoci se mu rozhodli i kolegové hasiči z letiště, kteří se hromadně do registru přihlásili. „Popravdě jsem dojatý, co pro mě (a nejen pro mě) kolegové udělali. Je to obrovské gesto a je těžké se jim odvděčit. Ale vím, že až se vrátím, tak jim vezmu nějaké dorty a chlebíčky,“ prozrazuje.

2809michal2

Hasiči z pražského letiště se přihlásili do registru dárců kostní dřeně.

Foto

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru