Preventistka mosteckých strážníků uháčkovala chobotničky pro nedonošené děti
Foto: MP Most
Most

Most - Hlavička a chapadla. Bílé, modré, červené. Veselé obličejíky. Takové jsou chobotničky, které vyrobila Miluše Hegenbartová. Ručně uháčkované postavičky vyrobila pro nedonošené děti v rámci projektu Chobotničky pro kulíšky, který zorganizovalo nedoklubko.cz.

Chobotničky pomáhají předčasně narozeným novorozencům a jejich rodičům. Nápad pochází původně z Dánska. Podle tamního výzkumu prý chapadélka chobotniček připomínají nedonošeňátkům pupeční šňůru jejich maminky. Miminka mají tendenci k úchopu a tím, že mají chapadélka při ruce, netahají si za zavedenou sondu či jiné hadičky. Cítí se bezpečněji, jsou klidnější a tím pádem jsou také stabilnější a lépe prospívají.

K předání ručně uháčkovaných mosteckých chobotniček došlo na služebně strážníků v Majakovského ulici v minulém měsíci.

Zaujal vás tento projekt? Myslíte, že umíte podobné chobotničky také vyrobit (návod najdete i zde)? Nevíte, jak přesně se do projektu můžete zapojit? Máme pro vás návod, jak na to.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru