Odsouzení z Bělušic pomohli Bohušovické mlékárně
Zdroj: Vězeňská služba ČR / Bohušovická mlékárna
Most

Bělušice, Praha - Od začátku je června je deset vybraných odsouzených z Věznice Bělušice součástí Bohušovické mlékárny. Vězni pracují ve střediscích sýrárna a tvarohárna a dle slov personální ředitelky firmy Jitky Rambouskové jsou velkou posilou, kterou hodlají do budoucna rozšířit o další odsouzené z věznice na Mostecku.

Mlékárna se dlouhodobě potýkala s problémy při obsazování pozic. Proto oslovili koordinátora zaměstnávání odsouzených z Vězeňské služby ČR. Dostali doporučení na Věznici Bělušice. Po řádném proškolení zaměstnanců Bohušovické mlékárny a po proškolení odsouzených se 1. června zapojilo 10 odsouzených do pracovního procesu v mlékárně.

"Po prvních chvílích nejistoty a nedůvěry se začal měnit přístup našich zaměstnanců k novým kolegům. Ochota a pracovitost odsouzených nás brzy přesvědčila, že krok tímto směrem byla dobrá volba. Tvarohárna a sýrárna dostala výraznou posilu a práce na těchto střediscích se značně zefektivnila. Po měsíci zapracování se podařilo ve dvou případech zařadit dva nové kolegy z Bělušic na obsluhu strojů a tím vyřešit problém při obsazování směn. Na hodnocení nových pracovních sil je ještě krátká doba, ale pokud bude tento pozitivní vývoj pokračovat, byly by v budoucnosti možnost nastavenou spolupráci ještě rozšířit. Dosud lze hodnotit práci všech odsouzených jednoznačně kladně," uvádí Jitka Rambousková.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru