Na ženu spadl při vyšetření rentgenový zářič a zemřela, potvrdila Krajská zdravotní. Společnost zastavila provoz pracoviště
Ilustrační foto: CC2.5
Most

Ústí nad Labem - Ve čtvrtek 12. října došlo na skiagrafickém pracovišti Radiodiagnostického oddělení Krajské zdravotní - Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem k mimořádné události, uvolnění rentgenového zářiče. K neočekávané události došlo při standardním vyšetření pacientky. Žena ve věku 80 let utrpěla závažná poranění, kterým přes intenzivní péči lékařů v 10.19 hodin podlehla.

Primář radiodiagnostického oddělení okamžitě zastavil provoz skiagrafického pracoviště a zároveň byla neprodleně informována Policie České republiky, která začala událost vyšetřovat. Krajská zdravotní přijala okamžitá opatření, aby ochránila bezpečí pacientů.

Přístroj, který nehodu způsobil, byl na radiodiagnostické oddělení ústecké Masarykovy nemocnice instalován a uveden do provozu v prosinci 2015 a vztahuje se na něj tříletá záruční doba. Dne 21. června 2017 prošel bezpečnostně technickou kontrolou bez závad.

„Případ si převzali kriminalisté z územního odboru v Ústí nad Labem. Vzhledem k tomu, že vyšetřování je na začátku, nebude policie zveřejňovat bližší informace,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru