V Mostě se likvidují staré zpevněné plochy, které hyzdí město
Ilustrační foto: Město Most
Most

Most - Město Most prostřednictvím technických služeb likviduje staré zpevněné plochy mezi domy, které sloužily na míčové hry nebo na nich bývaly sušáky a klepadla. Činí tak postupně a již několik let. V současnosti bylo na tuto činnost z rozpočtu uvolněno více finančních prostředků, a proto dojde na likvidaci hned několika starých a město hyzdících zpevněných ploch ve dvoustovkách a šestistovkách.

Obdobně takto bylo v minulosti zrušeno několik normám neodpovídajících dětských hřišť. Děti tím ale o možnost hraní si na hřištích nepřicházejí, protože v Mostě je dostatek kvalitních dětských hřišť a u každé ze základních škol bylo navíc vybudováno multifunkční sportovní hřiště.

Ještě před samotnou fyzickou likvidací hřišť oslovilo město už v roce 2008 vlastníky bytových domů, zda by neměli zájem o odkoupení herních prvků, a to za symbolickou částku 1 koruny za jeden kus hracího prvku, a nabídnuty jim byly výpůjčky části pozemků, na nichž se tyto prvky nacházejí. Odezva však byla minimální, ze zhruba 230 nabídek projevili vlastníci domů zájem v řádech jednotek.

Proto město v ostatních případech přistoupilo k likvidaci.

(sed)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru