Areály dopravního podniku hlídá nově více než třicet kamer
Areál litvínovského dopravního podniku. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most, Litvínov - V obou areálech Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova byl zprovozněn zcela nový digitální kamerový systém se záznamem.

Cílem tohoto projektu bylo zřízení kamerových bodů na strategických místech objektů, tak aby bylo možné včas zachytit, nebo následně zaznamenat vzniklé mimořádné události a tím efektivně zajistit jejich aktivní řešení a následné šetření.

„Chtěli jsme zajistit rychlý přenos „on-line“ záběrů z kamer v odpovídající kvalitě do datového úložiště a jejich následné bezpečné uložení,“ řekl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský. Podle něj bylo hlavním požadavkem především zajištění vysoké stability, spolehlivosti, bezpečnosti a uživatelského komfortu kamerového systému.

V mosteckém a litvínovském areálu dopravního podniku bylo nainstalováno více jak 30 kamer na digitální bázi a lokálních kamerových hnízd se záznamovým zařízením. „Pořízený obraz z kamer však není dostupný veřejnosti, ale pouze úzkému vyhrazenému okruhu uživatelů na základě schválení Úřadu na ochranu osobních údajů. Záznam je dostupný po dobu 72 hodin, poté je přepsán novými daty,“ doplnil ještě Dunovský.

Prostranství, nově parkovací depa vozů, ale i dílny monitorovaná kamerovým systémem jsou jasně a viditelně označená pro informování pracovníků i návštěv tabulkami s textem „Tento prostor je monitorován kamerovým systémem se záznamem“.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru