Blíží se zahájení stavby mariny u jezera Most. Kdy budou moci k vodě lidé?
Jezero Most. Foto: e-mostecko.cz
Most

Most - U jezera Most se začne nejspíš ještě letos s další stavbou. Bude jí takzvaná marina. Jste zvědaví, kdy budete moci jít oficiálně k jezeru a nebudete se vystavovat riziku pokuty?

Předpokládaný termín zahájení stavby budoucí mariny je čtvrté čtvrtletí roku 2017 s tím, že letos se předpokládá výroba a dodávka plovoucích mol a vlastní stavební práce budou zahájeny na jaře roku příštího.

Dosud je jezero pro veřejnost uzavřené. Když se vydáte k vodě, hrozí vám pokuta. Zákaz vstupu je nepřetržitě monitorován strážní službou Palivového kombinátu Ústí. Přístup se otevírá jen při výjimečných příležitostech.

Už za rok tomu bude ale nejspíš jinak. "Počítáme, že příští rok by se mohlo jezero otevřít pro veřejnost," uvedl primátor Mostu Jan Paparega.

Jezero Most se začalo naopuštět před devíti roky, dne 24. října 2008. Jde o vodní rekultivaci  zbytkové jámy hnědouhelného lomu Most – Ležáky, kvůli kterému bylo zbouráno staré město Most.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru