Začaly volby. V republice je 15 tisíc volebních místností a sedm a půl tisíce kandidátů
Volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR 2017. Foto: e-deniky.cz
Most

Ústecký kraj - Začaly volby do Poslanecké sněmovni Parlamentu České republiky. Dnes ve 14 hodin se otevřely volební místnosti. Na území České republiky je jich 14 756. Dalších 109 se nachází v zahraničí, kde se termín hlasování může lišit v závislosti na časovém posunu.

Volit mohou občané starší 18 let dnes od 14:00 do 22:00 a v sobotu 21. října od 8:00 do 14:00 hodin. Poté se volební místnosti uzavřou a okrskové volební komise začnou počítat hlasy. Své zápisy o výsledku hlasování poté předají Českému statistickému úřadu, který data zkontroluje, zpracuje a zveřejní.

O hlasy voličů se uchází 31 politických stran a hnutí. „Průměrný věk 7 524 kandidátů je 46,5 let. Nejstarší kandidátkou je 94letá důchodkyně. Nejmladších, ke dni voleb 21letých kandidátů, je 57,“ říká Iva Ritschelová, předsedkyně ČSÚ. Průměrný věk kandidátů se ve srovnání s předchozími volbami příliš nemění. Pohybuje se kolem 46 let. Při posledních parlamentních volbách dosahoval 45,6 let. V případě mužů byl o desetinu vyšší, v případě žen nepatrně nižší.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru