Silnému větru je konec, přelom měsíců proběhne v klidu
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Úvodem ještě narychlo k hluboké tlakové níži Herwart, která silně rozbouřila nedělní počasí. Na vyhlídce nacházející se na západní straně Hněvína v průsmyku mezi ním a Širokým vrchem se nárazy pohybovaly kolem 130 až 140 km/h, v Mostě jako takovém se poryvy motaly okolo 80 až 110 km/h, v závilosti na konkrétním místě.

Fichtelberg, vrchol Krušných hor, čelil větru o nárazovitém tempu až 176 km/h, Milešovka naměřila až 151 km/h. Jak je vidno, Most zásluhou svého dosti nerovného terénu dokáže zdárně simulovat podmínky panující v horských oblastech. Ještě by bylo dobré pochválit zlaté české ručičky – nedostavěná střecha domu v ulici Jaroslava Seiferta obstála na jedničku.

V úterý 31. 10. 2017 skoční druhá třetina meteorologického podzimu. Mostecký vzdušný prostor bude v rukách nenásilně vzhlížející oblasti vysokého tlaku, po její severní a východní straně k nám však bude nadále pronikat vlhčí vzduch z Atlantického oceánu, se slunečními paprsky se proto bude šetřit, na rozdíl od pondělí. Obloha bude převážně oblačná s tím, že ráno nabídne 25 až 40% šanci na přeháňku, poté bude pravděpodobnost srážek (slabého rázu) někde mezi 5 až 20 %. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 6 až 8 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 2 až 4 °C.

Ve středu 1. 11. 2017 to vypadá na v zásadě totožný troposférický scénář jako o den dříve – zase tlaková výše, opět mírumilovný atlantický vánek. Obloha se jeví být oblačná až zatažená, v odpoledních hodinách přechodně polojasná až oblačná. Co se srážek týče, očekávat lze nanejvýš přeháňky, a to pravděpodobně hlavně mezi 8. až 14. hodinou, plus mínus. Nejvyšší odpolední teploty se budou pohybovat okolo 8 až 10 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 2 až 4 °C.

Ve čtvrtek 2. 11. 2017 se vítr kvůli další tlakové níži stočí více k severozápadu, nicméně protentokrát již oblast nízkého tlaku nebude tolik hluboká, nemluvě o tom, že si její střed bude od našeho území držet mnohem větší odstup než teď o víkendu. Další exkurze antény ze střechy ke vchodu by se proto udát neměla. Oblaka dovolenou v plánu nemají, protože i na čtvrtečním nebi bude mít převahu bílošedý odstín, ačkoli ve druhé polovině dne by se trochu toho slunce přeci jen ukázat mohlo. Nejvyšší odpolední teploty zřejmě okolo 11 až 13 °C, v 7 hodin hodnoty kolem 5 až 7 °C.

(soj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru