Benzina otevřela 400. čerpací stanici, příští rok bude slavit 60 let
Foto: Unipetrol
Most

ČR - Benzina, největší síť čerpacích stanic v České republice patřící do skupiny Unipetrol, otevřela 400. čerpací stanici a upevnila tak svoji vedoucí pozici na trhu. Růst počtu stanic souvisí s přebíráním čerpacích stanic od OMV. Z 65 koupených stanic dosud převzala 54 stanic.

Akviziční proces bude ukončen v prvním čtvrtletí roku 2018. Benzina současně mohutně investuje do rozšiřování a zkvalitnění služeb. Vedle zavedení nových paliv EFECTA 95 a EFECTA Diesel se soustředí na unifikaci vzhledu svých stanic, rozšíření doplňkového prodeje a služeb, modernizaci občerstvení Stop Cafe, ale i na proškolování personálu.

„Za poslední roky jsme Benzinu posunuli o hodně vpřed. Tradiční a zároveň trochu přehlížené značce jsme vrátili její lesk a vedoucí roli na trhu. Dnes je Benzina ve všech směrech moderní a trend určující značkou. Toto je náš největší dárek k 60. narozeninám této ikonické značky českého automobilismu, které budeme slavit příští rok,“ říká Marek Zouvala, vedoucí odštěpného závodu Benzina skupiny Unipetrol, a dodává: „Mám radost také z toho, že se nám daří pokračovat v plnění našich cílů. Letošní rok uzavřeme s dvacetiprocentním tržním podílem.“

Celkový objem investic pro letošní a příští rok přesahuje jednu miliardu korun. Vedle pokračující modernizace připravuje Benzina na příští rok také uvedení dalších nových služeb. Nabídne cashback a řadu služeb vycházejících z připravované mobilní platformy. Firma je připravena i na další růst. „Po převzetí stanic od OMV budeme mít v naší síti 411 stanic. Vhodných prostor k výstavbě nových čerpacích stanic ale v Česku již moc není. Zaměříme se tedy na rozšíření stávajících pěti samoobslužných stanic. Otevřeni jsme i nadále dalším akvizicím,“ přibližuje Marek Zouvala.

Benzina ve své síti nabízí všechny druhy pohonných hmot. Vedle paliv EFECTA 95 a EFECTA Diesel a prémiových paliv Verva mohou na téměř stovce míst řidiči tankovat také alternativní paliva CNG nebo LPG. Součástí sítě jsou i dvě dobíjecí stanice pro elektromobily ve Vrchlabí a u Humpolce, jejichž provoz Benzina sdílí se svými obchodními partnery. „S nastupujícím rozvojem elektromobility jsme připraveni naší síť společně s partnery dále rozšiřovat. Nezapomínáme ani na vodík, který se brzy stane součástí elektromobilní budoucnosti. V příštím roce plánujeme otevřít první vodíkovou stanici,“ uzavírá Marek Zouvala.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru