Zastavárna v Mostě porušila zákon, otevřela ve státní svátek
Takto má vypadat prodejna s plochou větší než 200 metrů čtverečných ve vybraných svátcích. Ilustrační foto: e-mostecko.cz
Most

Most - Česká obchodní inspekce ve státní svátek 28. října provedla celkem 89 kontrol obchodů v souvislosti se zákonem o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě. Porušení zákazu prodeje inspektoři tentokrát zjistili v pěti případech.

Porušení zákazu prodeje inspektoři odhalili v 5,6 % případů, což je zatím největší podíl zjištění na počet kontrol. V Praze se jednalo o provozovnu internetového prodejce zvanou "prodejnu" (s prostorem nad 200m2), ve které byl uskutečňován prodej. Dále pak o zastavárnu v Mostě, antikvariát v Českém Těšíně, sběrné suroviny v Karviné a prodejnu se smíšeným zbožím (především alkoholem a tabákem) v Českých Velenicích.

S prodejci povede Česká obchodní inspekce správní řízení, ve kterém se bude rozhodovat mimo jiné také o výši pokuty. Ze zákona lze uložit sankci až jeden milion korun, v případě opakovaného porušení až pět milionů korun.

Právní moci dosud nabylo celkem 9 pokut v souhrnné výši 105 000 Kč, v ostatních případech ještě rozhodnutí nejsou pravomocně ukončena.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru