Město se zaměřuje na bezpečnostní opatření a informační technologie ve školách
Ilustrační foto
Most

Most - Během září a října byla vypracována zpráva o stavu bezpečnostních opatření a informačních a komunikačních technologiích v mateřských a základních školách v Mostě.

Vyplývá z ní mimo jiné, že ve většině základních škol využívají k zabezpečení kamerový dohledový systém. V 73 % škol systém monitoruje školní budovy, v 64 % je takto zabezpečen školní areál. S výjimkou základní školy v ulici Václava Talicha (4. ZŠ) ostatní nepoužívají k identifikaci osob a přístupu do budovy elektronický čip nebo kartu. Přístup do školní budovy mají řešen buď vstupem, který je monitorován kamerovým dohledovým systémem nebo domácím telefonem, popř. jsou využity obě varianty.

V mateřinkách má nově vybudovaný, zatím nefunkční, kamerový systém pouze školka v ulici Antonína Sochora. „Jedním z bodů našeho volebního programu je zvýšit bezpeční pro děti v našich mateřských a základních školách. Rozhodli jsme se proto postupně dovybavit naše příspěvkové organizace kmenovým a zabezpečovacím systémem, který v současnosti nemají,“ uvedl primátor Jan Paparega.

JP

Primátor Mostu Jan Paparega.

Po dokončení realizace této zakázky budou všechny mateřinky i základní školy v Mostě odpovídat doporučeným standardům bezpečnosti. Celkový objem dodávek a prací činí téměř dva miliony korun bez DPH.

V oblasti informačních a komunikačních technologií (ICT), které jsou plně v kompetenci ředitelů, je rozdíl v úrovni IT technologií u mateřských a základních škol. Zatímco ty základní byly schopny na rychlý vývoj reagovat, ICT mateřinek bez podpory města stagnovaly. Proto město Most přijme taková opatření, aby se stav v mateřinkách zlepšil.

V letošním roce se řeší školka v ulici Antonína Sochora, na příští rok jsou v plánu mateřinky v ulicích Hutnická a Růžová. Největší mateřská škola v Lidické ulici, která má dalších 14 odloučených pracovišť a kde je v současnosti stav ICT nejlépe ošetřen, přijde na řadu poté, co se vyhodnotí zkušenosti s provozem uvedených tří samostatných mateřských škol.

(sed)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru