Most - Mostečané mohou pomalu brousit nože na svých bruslích. Se začátkem vánočních trhů v centru města dostanou totiž dárek v podobě nového sportoviště. Pod širým nebem mezi budovou magistrátu a hotelem Cascade vyroste mobilní kluziště. „Je to nová atrakce, která oživí nejen vánoční trhy,“ sdělil náměstek primátora Marek Hrvol.

Kluziště bude v provozu od 1. prosince, kdy předáním světla svaté Barbory začínají v centru města vánoční trhy, do konce zimní sezony. V dopoledním čase jej budou využívat školní děti a předškoláci z mateřinek. U kluziště bude půjčovna bruslí. Tu, stejně jako úpravu ledu, bude zajišťovat Sportovní hala Most. Za hodinu bruslení návštěvníci zaplatí 30 Kč, zpoplatněno bude i půjčení bruslí. „Kluziště pod širým nebem, obklopené stromy a přímo v centru města se jistě stane pro Mostečáky vítaným zpestřením zimní sezony,“ slibuje si náměstek Hrvol.

Během vánočních trhů, ty potrvají až do 22. prosince, se uskuteční několik vystoupení i na novém kluzišti. První z nich je nachystáno na neděli 3. prosince, kdy se rozzáří vánoční strom na náměstí. Po skončení bruslařské sezony bude mobilní kluziště složeno a uloženo k využití v příští sezoně. „Pořízení kluziště je dalším krokem vedení města k zatraktivnění vánočních trhů nejen pro obyvatele Mostu, ale i lidi z okolí,“ komentoval primátor Jan Paparega.

O zřízení mobilního kluziště v centru se uvažovalo už dříve, kvůli sklonu náměstí se ale tyto plány nerealizovaly. Až nyní bylo nalezeno ideální řešení v podobě zřízení kluziště mezi magistrátem a Cascade. (sed)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru