Martinův bílý kůň tradičně zůstane ve stáji
Ilustrační foto
Most

Mostecko - Ani letošní 11. listopad se na Mostecku celoplošnými mrazy a alespoň decentní sněhovou pokrývkou pyšnit nebude, nicméně v nejvyšších zákoutích naší domoviny, to znamená nahoře v Krušných horách, se nějaká ta simulace zimy přeci jen uskuteční. Čili nemůžete-li se už dočkat sněhových vloček, hurá nahoru na hory.

Pátek 10. 11. 2017 nabídne severozápadní neboli oceánské proudění, které je v každou roční dobu bohaté na vlhkost, proto konec pracovního týdne mnoho slunečních paprsků nepřinese. Počínaje ránem a konče večerem bude oblačno až zataženo s tím, že se přidají i srážky. Ty se budou angažovat již od dopoledních hodin, nejčetnější ale budou dopoledne a večer. Zpočátku budou ve všech polohách dešťové, ve večerním čase už sněhové, avšak pouze v Krušných horách. Meziboří ležící na půli cesty mezi nížinami a horskými oblastmi se tvorby sněhové pokrývky nedočká, nicméně nějaká ta zvlhlá sněhová vločka jej pokřtít může. Nejvyšší odpolední teploty mezi 6 až 9 °C, ráno kolem 4 až 6 °C.

Taktéž sobotu 11. 11. 2017 doprovodí severozápadní vítr, avšak trochu se stočí k západu, příliv chladu tím pádem nebude tolik intenzivní a právě proto se ani letos všichni Mostečané příjezdu Martina na bílém koni nedočkají. Navíc to vypadá na návštěvu ze strany přímého slunečního svitu, poněvadž už v noci – po přechodu fronty – dojde k ústupu oblačnosti. Jitro a dopoledne se jeví být slunné, lépe definováno jasné až polojasné, posléze se ale znovu zatáhne. Čili první polovina dne celkem ok, ta druhá podzimní klasika... Nové mraky se mimo jiné postarají o novou srážkovou aktivitu, jež nejspíše bude nejaktivnější někdy v době od 16:00 do 21:00. Co se skupenství týče – všude déšť, výjimkou budou jen krušnohorské vrcholky, kde půjde o sníh, přechodně déšť se sněhem. Nejvyšší odpolední teploty mezi 6 až 9 °C, ráno kolem 0 až 3 °C.

I neděle 12. 11. 2017 nám poskytne pohled na modrou oblohou, a to hlavně v ranních a dopoledních hodinách, v těch odpoledních se mostecké nebe zase začne barvit do bílošeda. Sečteno a podtrženo taková repríza sobotního dne. Srážky ano, jmenovitě v podobě přeháněk, které budou nekapalné leda tak na horách, v případě menšího zázraku se smíšené srážky mohou zjevit také v městečku zvaném Meziboří. Nejvyšší odpolední teploty mezi 6 až 9 °C, ráno kolem -1 až 2 °C.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru