FOTO: Tři nejhezčí iluzivní malby na domech v našem regionu
Velkoplošná malba v Žatci.
Most

Ústecký kraj – Fasáda domů může posloužit také jako podklad pro umělecké dílo. Vznikají tak obrazy obřích rozměrů. Tři takové se nacházejí i v našem okolí. Víte, kde všude? Prozradíme vám to. A třeba do diskuze napište, která je nejpovedenější.

Všechny tři námi představené velkoplošné malby nesou stejný rukopis. Pocházejí od plzeňského grafika a malíře Milana Strnada. Jeho 3D malby navozují pocit skutečnosti. Toho docílí využitím perspektivy a různorodé hloubky barev. „Maluji převážně velké plochy, kde využívám konkrétní dané dispozice pro zvýšení malovaného efektu. Těchto maleb je již nemalé množství a z převážné části oživují stereotypní ráz našich sídlišť,“ říká o své práci.

1. Žatec

1911zatec1

Malbu uvidíte na fasádě domu z ulice Karla IV. Pokrývá celou boční stěnu, kde využívá členění objektu.

2. Most

1911kostelmost

Pohled na přesunutý děkanský kostel uvidíte na stěně domu při příjezdu k opravdovému kostelu ve směru od města.

3. Kadaň

1911kadan

Reklamní malba na stěně panelového domu. Najdete ji u kruhového objezdu na křižovatce ulic Na Průtahu a Chomutovská. Ukazuje pohled na kadaňské náměstí s typickou bílou věží.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru