Staráte se o své zdraví? V nemocnici vám bezplatně zjistí, jestli nemáte nevyléčitelnou nemoc
Ilustrační foto: Petr Sochůrek
Most

Ústecký kraj - Obyvatelé Ústeckého kraje si mohou nechat bezplatně vyšetřit plicní funkce ve dvou nemocnicích Krajské zdravotní. Oddělení funkčního vyšetřování Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem pavilonu T, přízemí a Plicní oddělení Nemocnice Most v budově E, přízemí se připojí ke Světovému dni chronické obstrukční plicní nemoci (CHOPN).

Ve středu 22. listopadu 2017 od 9:00 do 14:00 hodin zdravotnický personál zájemcům provede spirometrii a v případě patologického nálezu jim umožní konzultaci s pneumologem. Akce je pořádaná v rámci Světového den CHOPN pod heslem „Zdravé plíce pro život“.

Chronickou obstrukční plicní nemocí trpí v České republice asi čtrnáct procent dospělých, ale téměř půl milionu lidí o své diagnóze neví. Spirometrie je jednoduché, nebolestivé, vyšetření, které může onemocnění odhalit. Typickými příznaky chronické obstrukční plicní nemoci je dušnost, chronický kašel, únava a vykašlávání hlenů. Asi osmdesát procent případů onemocnění má na svědomí kouření.

Nemoc nelze vyléčit, ale včasnou diagnózou je možné včas zahájit léčbu, která výrazně zpomalí zhoršování stavu a zmírní potíže.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru