OBRAZEM: Takhle může vypadat nové kluziště u vánočních trhů. Mostecký zastupitel vytvořil vizualizaci
Vizualizace kluziště. Foto: NE2D PROJEKT
Most

Most - V posledních dnech se hodně řeší záměr vedení města vybudovat kluziště v parčíku vedle budovy magistrátu. Mostecký zastupitel Jiří Nedvěd vytvořil vizualizaci projektu. Fotky i jeho vyjádření k zajímavému nápadu přinášíme níže.

"Osobně jsem tento plán uvítal a nikdy by mě nenapadlo, že se z toho stane taková kauza. Řekl jsem si, že spousta lidí možná nemá všechny informace, nebo se tolik celým záměrem nezabývala a pouze slyší o kácení parku, nekoncepčnosti záměru a dalších polopravd.

Dal jsem si tu práci a zkreslil 3D vizualizaci, kterou bych rád celý záměr přiblížil našim občanům. Z vizualizace je vidět, že pokácení osmi stromů opravdu nepovede k ekologické katastrofě a považuji tento projekt za opravdu koncepční ve velmi úspěšném plánu vedení města ke zatraktivnění náměstí. Vedle pravidelných farmářských trhů a dalších akcí je toto další krok tomu, dostat obyvatele města ven, setkávat se, bavit se a sportovat.

A ještě než se objeví spekulace o tom, že tímto projektem něco získám, tak se předem přiznávám. Ano, získám nádhernou vánoční atmosféru s mou rodinou přímo v našem městě a moc se na to těším.

Tady je několik faktů, které je dobré si připomenout.

Za pokácené stromy budou vysázeny nové. A to ve větším počtu a na místech, kde je to opravdu potřeba. Město Most v posledních 4 letech vysadilo ve městě stovky nových stromů. Stávající park rozhodně není doposud vyhledávaným místem, spíše naopak. Ke zvýšení bezpečnosti v minulosti pomohlo prořezání spodních větví. Ale ani dnes v parku nenajdete příliš mnoho lidí, kteří by zde trávili volný čas.

Park nedělají pouze lavičky a stromy, ty oblíbené parky vždy mají něco pro lidi, ať už je to zelená rovná plocha pro různé aktivity, dětské hřiště, nebo nějaký vodní prvek. Tento parčík nemá nic, jsou to v lajně vysázené rychlerostoucí stromy, aby tuto stavební parcelu vyplnily do doby nějakého smysluplného využití.

Umístění kluziště je důležité co nejblíže k náměstí, protože kouzlo kluziště je právě o vánočních trzích. Program na kluzišti, kde budou malí hokejisté a krasobruslaři, se skvěle doplňuje s programem vánočních trhů. Chození někam „za roh“ tu jednoduše nedává smysl.

Stromy kolem dokola budou také osvětleny, což udělá z kluziště opravdu kouzelné místo. To není to samé jako postavit kluziště vedle obchodního domu.

Vánoční trhy budou díky kluzišti opravdu jedinečné a v kombinaci s každoroční nádhernou vánoční výzdobou, bychom mohli dosáhnout opravdu výjimečné vánoční atmosféry.

Plocha nezůstane ladem ani po zbytek roku. Kluziště se dá přebudovat na letní provoz např. pro hraní florbalu a dalších sportů. Plocha se plánuje využívat i na menší koncerty, divadlo a další aktivity, které mezi stromy budou mít zase úplně jiný nádech."

2311kluzistevizitka

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru