Policisté dopadli tři dealery pervitinu, všem hrozí až pětiletý trest
Ilustrační foto
Most

Most - Vazbou tří obviněných osob skončily akce FIKUS a DVOREK, které spolu souvisí. Policisté minulý týden ve spolupráci s policisty zásahové jednotky Krajského ředitelství Ústeckého kraje v ranních hodinách zadrželi několik osob podezřelých z distribuce drog na Mostecku.

"Na akcích kriminalisté pracovali od letošního srpna a v souvislosti s nimi provedli domovní prohlídky ve dvou bytech, rodinném domě a v nebytových prostorech. Na základě výsledků šetření vyšetřovatelé obvinili z přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy 45letou ženu a dva muže ve věku 35 let a 41 let, všechny z Mostu. Muž ve věku 35 let měl v centru Mostu a také na dalších místech loni a letos téměř ve třiceti případech obstarat a poté prodat různým osobám pervitin a marihuanu," uvedla policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Jedenačtyřicetiletý Mostečan měl v letošním roce od dubna distribuovat v 76 případech přesně nezjištěné množství metamfetaminu. Drogu zájemcům prodával na různých místech ve městě. Třetí, obviněná žena, měla na sídlišti Zahradní a na dalších místech města také nejméně v 22 případech obstarat a poté prodávat pervitin. Drogu o hmotnosti 80 gramů kriminalisté zajistili i u ní doma při domovní prohlídce, když se je jedna z osob snažila z bytu vynést.

"Další látku policie zajistila při prohlídce restaurace v centru Mostu, kde bylo nalezeno dvacet sáčků s krystalickou látkou. V rodinném domě v obci na Mostecku policie objevila sušený rostlinný materiál. Zajištěné věci budou nyní zkoumat policisté z odboru kriminalistické techniky. Vyšetřovatelé podali podněty na návrhy vazebního stíhání všech tří osob. Státní zástupce podnět policie akceptoval a okresní soud vazby uvalil. Policisté nadále na případech pracují a nevylučují obvinění dalších osob a rozšíření stíhání již obviněných osob. Za tato jednání hrozí všem třem obviněným až pětiletý trest odnětí svobody," dodala mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru