Krajská zdravotní spustila nový velmi bezpečný rentgen. Nahrazuje přístroj, který usmrtil pacientku
Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj - Radiodiagnostické oddělení Krajské zdravotní – Masarykovy nemocnice zahájilo v pondělí 11. prosince 2017 klinický provoz nového rentgenového skiagrafického přístroje. V závěru minulého týdne byla dokončena instruktáž personálu oddělení, který bude přístroj splňující nejpřísnější bezpečnostní kritéria obsluhovat.

Na skiagrafickém pracovišti nahradil zařízení, které bylo odstaveno z provozu poté, co neočekávaně uvolněný rentgenový zářič u druhého přístroje 12. října způsobil smrt 80leté pacientky.

Díky aktivnímu přístupu vedení Krajské zdravotní, a. s, v čele s předsedou představenstva společnosti Ing. Jiřím Novákem a vedení Ústeckého kraje se podařilo zajistit na nákup nového přístroje finanční prostředky tak, aby pacienti radiodiagnostického oddělení ústecké Masarykovy nemocnice pocítili omezení provozu na skiagrafickém pracovišti co nejkratší dobu.

Velmi kvalitní plně digitální a plně automatizovaný rentgenový přístroj společnosti Samsung Electronics Co. vyniká zejména velmi vysokou bezpečností provozu. Bezpečnost pacienta zajišťuje sofistikovaný autonomní antikolizní systém, který reaguje na jakékoliv nebezpečí kolize s pacientem zcela samostatně okamžitým zastavením všech pohybů. Bezpečnostní prvky jsou násobně jištěny. Radiační bezpečnost pacienta je u tohoto modelu také na nejvyšší možné úrovni. Digitální detektory Samsung, které vytvářejí rentgenový obraz, mají nejvyšší kvantovou účinnost dostupnou v současnosti na trhu (80 %).

„Děkuji Ústeckému kraji, že podpořil částkou devět milionů korun pořízení jednoho rentgenového přístroje. Druhý přístroj, který je dosud předmětem vyšetřování policie, také nahradíme novým. Ten bude pořízen standardní cestou zařazením do investičního plánu nákupu zdravotnické techniky pro rok 2018. Děkuji i všem zaměstnancům Krajské zdravotní, kteří se na řešení nelehké situace podíleli a ještě podílet budou,“ zdůraznil Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru