Drahomíra Miklošová rezignovala na funkci starostky Obrnic
Drahomíra Miklošová. Foto: Obec Obrnice
Most

Obrnice - Starostka Obrnic Drahomíra Miklošová rezignovala na svou funkci. Zastupitelům své rozhodnutí oznámila na prosincovém jednání.

“Hlavním důvodem je, že jsem uvolněnou předsedkyní kontrolního výboru zastupitelstva Ústeckého kraje. Není možné dělat všechnu práci na sto procent. Nejsem zastánkyní výkonu několika funkcí najednou, pokud mají být vykonávány dobře. Zůstávám zastupitelkou, obci budu prospěšná i jako krajská zastupitelka. Neříká se mi to lehce, jedenáct let práce pro obec není málo. Až historie zhodnotí, zda jsem byla přínosem,“ vysvětlila. Novým starostou zastupitelé poté jednomyslně zvolili dosavadního zástupce Miklošové Stanislava Zaspala.

„Děkuji starostce za obrovský kus práce, kterou ve vedení obce odvedla. Nebude snadné na ni navázat. Ale myslím, že jsme byli dobrým týmem. Udělám maximum, aby lidé byli spokojeni,“ řekl nový starosta.

Po krátké přestávce zastupitelé přistoupili také k volbě místostarosty. Stal se jím Josef Karas, na rozdíl od svého předchůdce bude ale funkci zastávat jako neuvolněný člen zastupitelstva. V pětičlenné radě obce vystřídá právě Miklošovou, která zůstává řadovou zastupitelkou. V politickém složení koalice ke změně nedochází, Zaspal i Karas jsou totiž stranickými kolegy bývalé starostky, která je místopředsedkyní ODS a místopředsedkyní mostecké oblastní organizace občanských demokratů.

Ve vedení Obrnic Drahomíra Miklošová začala působit po komunálních volbách v roce 2006 jako zástupkyně starosty, kterým byl Stanislav Zaspal. Po hlasování o čtyři roky později, kdy ODS v obci přesvědčivě zvítězila, si posty vyměnili.

Pod vedením starostky se obci dařilo čerpat dotace, dosud inkasovala zhruba 140 milionů korun. Právě usilovná příprava projektů se žádostí o granty vedla i k úspěchu v práci se sociálně slabými občany, kteří jsou v mnoha případech těžce zadluženi. Z příspěvků ministerstev či EU obec například opravila základní a mateřskou školu, vybudovala kulturní a společenské centrum, nové náměstí dětská hřiště, chodníky, veřejné osvětlení, zapojila také zejména Romy do veřejně prospěšných prací a veřejné služby. Za integraci Romů do většinové společnosti Obrnice získaly ocenění Rady Evropy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru