Muž z Mostecka přišel na internetu o víc než deset tisíc korun
Ilustrační foto, CCO
Most

Most - Nákupy přes internet mohou být riskantní, když nedodržíte pár základních rad. Své o tom nyní ví muž z Mostecka, který přišel o víc než deset tisíc.

Policie v Mostě vyšetřuje zřejmě podvodný prodej zboží na internetu. Poškozený muž z Mostecka si na internetovém portálu vyhlédl starožitnosti, které hodlal zakoupit.

Následně s nabízejícím komunikoval a ten ho utvrzoval v tom, že zboží přijde co nevidět. "Muž měl za nabízené zboží zaplatit více než 10 tisíc korun. Do současné doby balíček nepřišel a nabízející se stal nekontaktním," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková. Policie věc šetří pro podezření z podvodu.

Pro nákupy na internetu platí pár základních rad: Obchodujte jen s prověřenými a kladně hodnocenými e-shopy, bazary či aukčními portály. Peníze neposílejte předem neznámým lidem bez zajištění dodávky zboží. Chraňte své platební údaje a nikomu nesdělujte podrobnosti o své kartě mimo zabezpečené prostředí pro platby.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru