Novoroční přání hejtmana Oldřicha Bubeníčka občanům Ústeckého kraje
Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Foto: Ústecký kraj
Most

Ústecký kraj - Právě teď je nejlepší čas na bilancování uplynulého roku 2017, který byl v Ústeckém kraji opět bohatý na události jak kulturní, společenské, tak i ty sportovní.

"Myslím si, že rok 2017 byl z pohledu krajské samosprávy opět velmi nabitý. Jsem rád, že se nám na jaře podařilo zažehnat krizi v dopravě, kdy hrozila stávka řidičů. Na základě této události se vedení kraje rozhodlo pro založení vlastní dopravní společnosti, která postupně začne v regionu zajišťovat hromadnou autobusovou dopravu. Také jsem velmi rád, že se v červnu po rok a půl trvajícím sporu rozhodlo o provozovateli letecké záchranné služby v Ústeckém kraji a stala se jím tak společnost DSA, která z ústeckého heliportu vzlétá s lékařským týmem již od roku 1993. Letci společnosti DSA jsou již zkušení a znají specifika našeho kraje. Zachraňovat lidi v Krušných horách nebo v Tiských stěnách není nic jednoduchého.

Chtěl bych také poděkovat složkám integrovaného záchranného systému za jejich celoroční obětavou a záslužnou práci a spolupráci při mimořádných událostech. Ústecký kraj bude tyto složky i nadále podporovat jak materiálně i finančně.

V rámci dlouhodobého řešení nedostatku lékařů v regionu, kdy jednak lékaři odcházejí jinam a také jejich generace stárne, byl už potřetí vyhlášen stipendijní program pro lékaře, kteří pokud řádně vystudují a po atestaci zůstanou v kraji, obdrží každý akademický rok stipendium ve výši 50 tisíc korun. Letos byl také nově vyhlášen program pro nelékařský personál. S udržením kvalitních lékařů i nelékařského personálu v kraji a zlepšením komfortu pacientů úzce souvisí i rekonstruování a vybavování nemocnic, na které kraj přispívá. Ústecký kraj se systematicky snaží, aby se počet vysokoškoláků v regionu zvyšoval a měli zde dobré zázemí pro budoucnost. Ve snižování nezaměstnanosti i podpoře programů na podporu studentů, kteří by po dostudování zůstali v kraji a neodcházeli za prací jinam, budeme pokračovat i v roce následujícím.

Rok 2017 byl také velkolepým rokem pro Labe arénu Ústeckého kraje, která hostila hned dva významné šampionáty. V květnu to bylo Mistrovství Evropy ve veslování a v červnu se po dlouhých 59 letech vrátilo do České republiky Mistrovství světa v rychlostní kanoistice a právě na Labe arénu, která je také součástí Rodinného stříbra Ústeckého kraje, programu, který odstartoval v roce 2016 a má za sebou druhý úspěšný ročník. Do Rodinného stříbra Ústeckého kraje jsou zařazeny významné aktivity a akce v regionu. Na seznamu nejvýznamnějších kulturně-společenských i sportovních činností se tak objevilo skoro na tři desítky akcí celokrajského i nadregionálního významu, se kterými Ústecký kraj spojuje své jméno. Tento projekt bude pokračovat i v roce následujícím.

V příštím roce si naše republika připomene 100. výročí založení Československa. I náš region se zapojí do celorepublikových oslav. Do nich máme ambici zapojit všechny významné instituce v kraji včetně příspěvkových organizací kraje, škol a muzeí. Připomínka takto významného výročí spojeného s naší novodobou státností je jedinečnou příležitostí
k intenzivnímu oživení a prohloubení naší historické a kulturní paměti
a posílení národní a státní identity. Budeme podporovat rozmanité projekty, které mohou připravit nové impulsy k oživení duchovních ideálů a morálních hodnot, na nichž vyrostla a v posledních 100 letech se rozvíjela naše společnost, a k posílení respektu k autoritám, na nichž stojí naše národní a státní integrita.

Máme se rozhodně na co těšit, tak v příštím roce, roce 2018, na shledanou…"

Váš hejtman Oldřich Bubeníček

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru