OBRAZEM: Obyvatelé Rudolic si udělali hromadný novoroční výšlap na Špičák
Novoroční výšlap na Špičák. Foto: Pavlínka Pricová
Most

Rudolice - Je to moc hezká tradice, kterou v této mostecké části, dříve samostatné obci, lidé dodržují. Stejně jako v předchozích letech se vydali obyvatelé na hromadný výšlap na vrch Špičák.

Letos je při vycházce provázelo teplotami i sluníčkem občas probleskávajícím mezi mraky takřka jarní počasí. Přinášíme vám, stejně jako v loňském roce, společnou fotografii všech účastníků, kterou redakci zaslala Pavlínka Pricová. A také další fotky, které ukazují nádherný výhled do krajiny okolo Mostu.

Vrch Špičák, který leží vedle silnice vedoucí z Mostu na Braňany, leží nad vinicemi nad obcí, nahoru vede značená turistická stezka.

Rudolice jsou místní část statutárního města Mostu. Nejstarší zpráva o Rudolicích jako samostatné obci pochází z konce třináctého století. V 60. letech 20. století byla část Rudolic zbořena z důvodu výstavby železničního koridoru a silnice. Nyní je v Rudolicích přibližně stovka domů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru