Hledáte práci? Most chce v roce 2018 zaměstnat deset nových strážníků. Hlásit se mohou i osmnáctiletí
Foto: MP Most
Most

Most - Městská policie Most chce do svých řad přijmout v roce 2018 deset nových strážníků. Radní a zastupitelé odsouhlasili uvolnění peněz na dvacetitisícový náborový příspěvek. Ke strážníkům se od letošního roku mohou hlásit uchazeči již od 18 let. Nováčci mladší 21 se budou muset obejít bez zbraně a nemohou řídit vozidlo s majákem. Sloužit budou se služebně starším kolegou.

„Prvních deset tisíc náborového příspěvku uchazeči dostanou okamžitě po složení zkoušky odborné způsobilosti. Druhou polovinu vyplatíme po ročním trvání pracovního poměru,“ vysvětlil Jaroslav Hrvol, ředitel Městské policie Most.

Průměrný plat mosteckých strážníků se započítaným rizikovým příplatkem, příplatkem za směnnost, za práci v noci a o víkendu je 26 000 Kč hrubého. „Záleží na délce započitatelné praxe. Mladí, začínající strážníci, mají samozřejmě platy nižší. Podle individuálních pracovních výkonů se liší i osobní ohodnocení. Šikovné strážníky umíme ocenit,” ujišťuje ředitel mostecké městské policie.

S odpracovanými léty strážníci postupují po jednotlivých platových stupních a jejich mzdy se průběžně zvyšují. Mají také možnost kariérního postupu. "Záleží hlavně na schopnostech a přístupu strážníků. Řada kolegů začínala jako pochůzkáři a teď jsou specialisté v různých činnostech, za které jsou finančně ohodnoceni dalšími zajímavými bonusy," doplnil Jaroslav Hrvol.

Pro strážníky je připraveno široké portfolio zaměstnaneckých výhod jako 5 týdnů dovolené, 3 dny zdravotního volna (sick days), stravenky 70 Kč, příspěvek na penzijní připojištění, možnost využití posilovny, pravidelný trénink sebeobrany a zmiňovaný náborový příspěvek 20 000 Kč.

Pracovní pozice u městské policie jsou různorodé. Základní a nejpočetnější složkou jsou strážníci - pochůzkáři a členové motohlídky. Operační pracovníci sledují město prostřednictvím kamerového systému, přijímají hlášení od občanů a podle toho koordinují práci strážníků a motohlídek v terénu. Funguje zde ale například také zásahová jednotka a lezecká skupina, jejichž členové se pravidelně připravují na speciální zásahy. Preventisté se zaměřují na prevenci kriminality a sociálně patologických jevů a přednášejí ve školách nebo dohlížejí na bezpečnost dětí na přechodech. Městská policie shání i psovody. V současné době strážníkům v Mostě vypomáhá 19 asistentů prevence kriminality a 12 členů školní dohledové služby, kteří pracují v terénu.

Zájemci se mohou hlásit průběžně. Kontakty a potřebné formuláře najdou na webových stránkách města Mostu v sekci Městská policie. Uchazeči o práci strážníka se mohou obrátit také přímo na ředitele městské policie na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. „Na všechny zájemce si uděláme čas, vše jim s kolegy vysvětlíme a ukážeme jim naši práci. Připravujeme i fyzické prověrky “nanečisto”, kde si budou moci budoucí strážníci a strážnice ověřit svoji fyzickou kondici a náš tělovýchovný instruktor jim sestaví cvičební plán, aby pak fyzické prověrky “naostro” bez problémů zvládli,” popisuje přívětivý přístup mostecké městské policie k nováčkům její ředitel a doufá, že se stav podaří v roce 2018 naplnit.

Uchazeči o práci strážníka musí mít minimálně středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou, podmínkou je bezúhonnost a spolehlivost.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru