Potápěči vytáhli z Vápenky další auto! Pachatele, který sem potopil čtyři předchozí vozy, už chytili
Škoda Roomster byla z Vápenky vytažena v pondělí kolem poledne. Foto: Policie ČR
Most

Teplicko - Tepličtí kriminalisté se v pondělí už podruhé vrátili k lomu Vápenka u Lahoště, ze kterého koncem prosince ve spolupráci s hasiči vytáhli čtyři kradená auta. Sportovní potápěč totiž o víkendu našel pod hladinou další vozidlo, tentokrát se jednalo o Škodu Roomster bez registračních značek.

Škodovka byla z vody vytažena v pondělí kolem poledne. Kriminalisté nyní budou podle VIN kódu zjišťovat, zda se také jedná o kradený vůz.

Policisté už také vědí, kdo čtyři předchozí kradené automobily do lomu potopil. Krádeže má podle získaných důkazů na svědomí v minulosti 11krát trestaný 24letý recidivista, který se teprve koncem loňského září vrátil z vězení, kde si odpykával trest za předchozí majetkovou trestnou činnost. A neukradl jen čtyři auta nalezená v lomu, byl obviněn z celkem 10 krádeží vozidel a jednoho pokusu krádeže.

„Tři auta měl odcizit v Teplicích, dvě v Karlových Varech a další pak v Chomutově, Liberci, Mostě, Ústí nad Labem a v Německu. Specializoval se především na starší vozidla koncernu Volkswagen, podle vyšetřovatele ukradl ale i pět golfů, tři passaty, jeden ford a jednu dodávku,“ řekl k případu policejní mluvčí Daniel Vítek.

Všechna odcizená vozidla se policistům podařilo zajistit a budou vrácena majitelům. Kromě toho má recidivista na svědomí i tři vloupání do aut v Oseku, poškozeným způsobil celkovou škodu přes 220 tisíc korun.

Kriminalisté podezřelého muže minulý týden zadrželi a následně byl obviněn z přečinů krádeže, krádeže ve stadiu pokusu, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Na soud bude čekat ve vazbě. Hrozí mu až pětileté vězení.

1501autovapenka4

1501autovapenka3

1501autovapenka1

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru