Dopravní podnik má pět nových autobusů, v ulicích se objeví maximálně příští týden
Foto: Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova
Most

Most, Litvínov - Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova nadále posiluje svůj vozový park. V polovině ledna 2018 pořídil pět nových nízkopodlažních autobusů SOR NB12, které budou nasazeny do městské hromadné dopravy v Litvínově.

Za doprovodu dopravně - technického náměstka Davida Jehličky si nové vozy prohlédl ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova, a.s. Daniel Dunovský. Díky nákupu dalších pěti nových autobusů již dopravní podnik disponuje celkem 47 autobusy tohoto typu SOR NB12. Nová vozidla jsou nízkopodlažní čtyřdveřové autobusy pro městskou hromadnou dopravu SOR NB12 délky 12,18 m, vybavené motory o výkonu 210 kW, které splňují emisní třídu EURO 6.

1701autobusy2

Foto: Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova

Celková kapacita těchto vozidel je 95 cestujících, z toho 28 sedících a 67 stojících. Barevné provedení interiéru vozidel, je vyvedené v barvách dopravního podniku. Vozidla jsou také vybavené kamerovým systémem se záznamem. „Dopravní podnik v této veřejné zakázce vysoutěžil dodávku celkem 15 autobusů, těchto pět jsou tedy zbývající vozidla z dodávky. V Litvínově bude tedy z této zakázky jezdit celkem sedm vozidel, v Mostě pak zbývajících osm,“ dodal Dunovský.

Do provozu budou nové autobusy nasazeny poté, co budou v dílnách dopravního podniku vybaveny odbavovacím systémem, vysílačkou, potřebnými provozními daty a polepy. Podle odhadu by se měly na linkách objevit v tomto týdnu, nejpozději v průběhu příštího týdne

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru