AKTUÁLNĚ: Hasiči kvůli větru zasahují v Mostě, vyjížděli i na horách
Hasiči zasahují v Mostě kvůli větru. Foto: Michal Hrdlička
Most

Most - Několik zásahů už mají za sebou hasiči na Mostecku kvůli silnému větru. Před ním vydali varování meteorologové již včera a výstraha platí do zítřka.

Po sedmnácté hodině hasiči vyjížděli k Brandovu, kde spadly dva stromy.

O půl hodiny později se v Mostě na třídě Budovatelů nebezpečně uvolnila televizní anténa na střeše bloku 95/96. Anténa hrozila pádem dolů na chodník. Na místě zasahovala jednotka mosteckých hasičů, která anténu odstranila.

V půl sedmé dostali hasiči hlášení o spadlém pětadvacetimetrovém smrku přes celou silnici v Českém Jiřetíně.

V souvislosti se silnou vichřicí eviduje dispečink ČEZ Distribuce aktuálně tři desítky poruch na vedeních vysokého napětí a další desítky na nízkém napětí. "Největší problémy máme v Karlovarském a Plzeňském kraji (Sokolovsko, Tachovsko a Karlovarsko), ale také na severní Moravě (Karvinsko a v lokalitě Frýdek - Místek) v kraji Královehradeckém (Trutnovsko, Hradecko). Poruchy evidujeme také ve středních Čechách (Příbramsko) a v Ústeckém kraji (Děčínsko), ale zde je situace o poznání klidnější," uvedla ve čtvrtek večer mluvčí Skupiny ČEZ Soňa Holingerová.

Nejčastější příčinnou poruch je pád stromů a větví do vedení, ulomené izolátory, přetrhané vodiče. "Poruchové čety máme v terénu a snaží se poruchy opravit a dodávky obnovit co nejdříve. Plné ruce práce mají také dispečeři, kteří manipulují vedení na dálku a operátoři distribučního call centra," dodala mluvčí.

Aktuálně je bez elektřiny na 15 tisíc odběrných míst na zásobovacím území ČEZ Distribuce. "Čekáme jak se situace bude dál vyvíjet a kam se vichřice bude přesouvat," doplnila Soňa Holingerová.

Poruchy můžou všichni hlásit na bezplatnou linku 800 850 860.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru