Oloupil dvě seniorky a třetí okradl, soud ho poslal do vazby. Z vězení se vrátil teprve v prosinci
Ilustrační foto: Vězeňská služba ČR
Most

Most - Policie obvinila 26letého muže z Kolína a obvinila ho ze zvlášť závažného zločinu loupeže, přečinu porušování domovní svobody a krádeže. Muž měl v Mostě oloupit dvě seniorky a třetí okradl. Soud obviněného poslal do vazby, za loupež už byl odsouzen a z vězení přišel loni v prosinci.

"První případ loupeže se stal v lednu. Muž na sídlišti Zahradní zazvonil v pátém patře domu na ženu starší 80 let. Když mu otevřela dveře, tak ji od dveří násilně odstrčil a chtěl peníze. Nakonec ji tlačil oběma rukama do hrudníku tak silně, až žena narazila na stěnu v chodbě bytu, a spadla na zem. Toho muž využil, vnikl dovnitř a začal byt prohledávat. Poškozená vyběhla na chodbu a volala o pomoc, lapka z bytu utekl. K odcizení věcí nedošlo," uvádí k případu policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Druhý případ krádeže se stal hned na sousedním sídlišti Liščí vrch v únoru. V pozdní odpoledne šla domů starší žena a u dveří svého bytu si položila na zem otevřenou kabelku, aby si odemkla. Toho zloděj využil, sáhl do kabelky pro peněženku a dal se na útěk. Žena za ním běžela, ale nedostihla ho.

Do třetice došlo k loupeži v únoru hned druhý den po krádeži. Na sídlišti Zahradní se v poledne vracela do místa svého bydliště seniorka. Do výtahu s ní nastoupil i obviněný muž. Když vystupovala, muž do ní strčil zezadu a vytrhl jí z ruky kabelku. Důchodkyně ztratila rovnováhu a spadla ze schodů. Její volání o pomoc uslyšel soused, který vyběhl ven za lupičem a pronásledoval ho. "Ten kabelku při útěku odhodil. Díky aktivní spolupráci tohoto občana byl lupič nedaleko místa činu ještě týž den zadržen a skončil v cele. Za tato jednání stíhanému hrozí až desetiletý trest odnětí svobody," dodává mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru