Měřte rychlost na autodromu či na jezeře, dělají si lidé srandu z policejní akce
Jezero Most. Foto: e-mostecko.cz
Most

Most – Vydejte se měřit rychlost mezi Mostem a Litvínovem, na průtah Janovem, k Obrnicím. Ale také na cyklostezku okolo Matyldy, doprostřed jezera Most či na autodrom. Tak radí lidé policistům v rámci akce Speed Marathon 2018, kdy veřejnost může pomocí mapy na internetu vybrat nejvhodnější místa pro měření rychlosti, a tak zlepšit bezpečnost v dopravě.

Kromě pár míst označených spíše pro zábavu může už nyní policie na Mostecku hodnotit, které silnice vidí lidé jako problematické. Kromě již zmíněné silnice mezi oběma největšími městy na Mostecku a chemičkou je to třeba ulice U Stadionu v Mostě. Jde o spojnici mezi sportovní halou a Kauflandem. Více tipů se sešlo také třeba v ulici Pod Lajsníkem či Pod Šibeníkem. Celkově už jsou označené desítky míst na silnicích.

O co jde?

Dne 18. dubna 2018 proběhne v rámci celé Evropy další kolo dopravně bezpečnostní akce organizace TISPOL zaměřená na kontrolu rychlosti vozidel s názvem Speed Marathon. Do akce se v tento den zapojí i Policie České republiky, a to s možností pro širokou veřejnost navrhnout vlastní místa vhodná pro kontrolu rychlosti.

„Policie České republiky provádí vlastní vyhodnocování rizikových lokalit na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu. Kromě vlastních analýz bychom rádi, tak jako v minulém roce, znali i Váš názor,“ uvádí policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Pokud vás tedy napadá místo, které je rizikové a myslíte si, že by bylo vhodné zde provádět kontrolu rychlosti, přejděte na tento odkaz: www.bezpecnecesty.cz/speedmarathon.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru