Vzrostl počet obětí na silnicích Mostecka. Zbytečně, míní šéf dopravního inspektorátu
Místo loňské tragické havárie v Obrnicích a šéf dopravky Stanislav Pfeifer. Koláž: e-mostecko.cz
Most

Mostecko – Na silnicích Mostecka vloni ubylo lehce i těžce zraněných, naopak se zdvojnásobil počet usmrcených osob. „Zmaření lidských životů bylo naprosto zbytečné,“ říká Stanislav Pfeifer, vedoucí dopravního inspektorátu mostecké policie.

Se statistikami za loňský rok seznámila policie novináře v minulém týdnu. Vyplývá z nich, že na území okresu Most se policisté zabývali 1209 nehodami. To je o 63 havárií více než v roce 2016. Čtyři lidé byli těžce zranění (v roce 2016 pět lidí) a 160 jich utrpělo lehká zranění (188 v roce 2016). Naopak stoupl počet obětí. Na silnicích Mostecka vloni zemřeli čtyři lidé. O rok dříve to byli dva. Vedoucí dopravního inspektorátu uvedl, že zmaření lidských životů na našich silnicích bylo naprosto zbytečné: „Kdyby přizpůsobili své chování silničnímu provozu, k fatálním následkům by nedošlo.“

Mezi hlavní příčiny dopravních nehod vloni patřil nesprávný způsob jízdy, a to v 728 případech. Nepřiměřená rychlost je na druhém místě, ta mohla za 165 havárií.

Policisté se budou snažit dosáhnout letos příznivějších čísel. „Vytváříme cílená dopravní opatření a bezpečnostní akce,“ sdělil Stanislav Pfeifer.

Policisté pochválili zlepšující se stav silnic i novější vozový park řidičů. To vše se projevuje na bezpečnosti v dopravě. S novějšími vozy ale také roste škoda vznikající při haváriích. Ta vloni na Mostecku dosáhla skoro 44 milionů korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru