Příslušníci věznice v Bělušicích si zahráli na vzbouřené vězně
Součinnostní cvičení v Bělušicích. Foto: VS ČR
Most

Bělušice - Činnosti při zákroku proti vzbouřeným vězňům si nacvičovali příslušníci Vězeňské služby ČR a Policie ČR ve Věznici Bělušice.

Pro případ vzniku nepokojů v ubytovacích prostorech pro odsouzené Věznice Bělušice bylo zorganizováno součinnostní cvičení Vězeňské služby ČR a Policie ČR a Pořádkové jednotky Územního odboru Most. Za Vězeňskou službu ČR se cvičení zúčastnily jednotky pod jednotným velením Věznice Bělušice a psovodi se služebními psy Věznice Bělušice. Příslušníci věznice zinscenovali vzbouřené vězně.

Cílem akce bylo zejména ověření schopnosti reakce bezpečnostních složek na vzniklou mimořádnou událost, koordinace nasazení sil a procvičení spolupráce jednotky pod jednotným velením s psovody. Cvičení bylo jak ze strany cvičících jednotek, tak vedení věznice a zástupců Policie ČR hodnoceno velice pozitivně.

Nejedná se o ojedinělou akci tohoto typu, tato cvičení se nepravidelně opakují.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru